Mieskvartetti Delicato
YLEISESITTELY
Presentation på svenska
Presentation in English
DELICATO 30 VUOTTA
DELICATO 30 ÅR

30-VUOTISJUHLA-
KONSERTTI JA
-HISTORIIKKI

DISKOGRAFIA
KUVASATOA
LEVYJEN TILAUS
YHTEYSTIEDOT
PALAUTE


Delicaton esittely
Mieskvartetti Delicato on Raisiossa rekisteröity yhdistys, joka perustettiin v. 1982 edistämään korkeatasoista mieskvartettikulttuuria.

Delicato-kvartetissa laulavat I tenorina Jukka Sallinen, II tenorina Robert Paul, I bassona ja taiteellisena johtajana Lauri Kangas sekä II bassona ja yhdistyksen puheenjohtajana Kalevi Vähä-Eskeli. Jukka Sallinen siirtyi I tenoriksi v. 2009 kun Delicaton perustajiin kuuluva Veikko Ilola halusi lopettaa kvartetin ykköstenorina. Veikko Ilolaa jatkaa toimintaansa Delicato-yhdistyksen hallinnossa. Kaikilla Delicaton laulajilla on taustanaan monivuotinen, vankka kuorolaulukokemus. Kvartetin sovituksista on 1990-luvun puolivälistä vastannut kvartetin taiteellinen johtaja, director cantus Lauri Kangas.

Kvartetin pääasiallinen ohjelmisto käsittää klassista ja hengellistä musiikkia, mutta pienemmissä tilaisuuksissa kvartetti laulaa mielellään myös kansanlauluja ja serenadeja. Jälkimmäisestä kuulija saa hyvän käsityksen kuuntelemalla kvartetin ensimmäistä levyä, Ole rakastettu, rakastettuni (1998). Valitettavasti tätä levyä ei ole enää saatavissa.

Vuonna 1999 kvartetti julkaisi toisen äänilevynsä Kirkko eilen ja tänään. Siinä olevia äänitteitä soitetaan mm. Yleisradion hartausohjelmissa. Tätäkään CD:tä ei valitettavasti enää ole saatavana.

Kvartetti julkaisi Suomen Kulttuurirahaston tukemana kolmannen CD:nsä vuonna 2003 - Alakansakoulun lauluja. Tästä äänitteestä on tullut erittäin suosittu ja heinäkuussa 2004 se oli tiettävästi myydyin suomalainen äänite.  Tämän CD:n jälkeen alakansakoululauperinne on kokenut uudelleen tulemisen Suomessa, mikä ainakin osittain on johtunut juuri Delicaton panoksesta ja täsät CD:stä.  Tätä äänitettä on edelleen saatavana (TILAUSLOMAKE).

Kvartetin neljäs CD Paljain jaloin, julkaistiin vuoden 2008 lopussa.  Alakansakoulululaulujen jälkeen kvartetti koki haasteekseen luoda uutta suomalaista mieskvartettimusiikkia, ala joka on jäänyt varsin vähälle huomiolle sitten Kipparikvartetin ja Four Catsin. Kaikki sävellykset tällä levyllä on tehty nimenomaan mieskvartetti Delicatolle ajatuksena tuoda kuulijoiden ulottuville uutta, suomalaista mieskvartettimusiikkia.  Delicato toivoo Paljain jaloin  äänitteellä edistävänsä uuden mieskvartettimusiikkikulttuurin syntymistä maahamme.  

Äänitteiden lisäksi kvartetin toiminta näkyy ja on näkynyt myös muissa yhteyksissä. Olemme laulaneet Turun ja Porin läänin taidetoimikunnan sekä Yleisradion äänitteissä sekä konsertoineet laajalti Etelä-Suomessa. Vuosina 1995 – 1998 esiinnyimme useissa Etelä-Suomen kaupungeissa kirkkomusiikkohjelmistollamme.  Vuonna 1997 esiinnyimme Espanjan Barcelonassa. Kvartetti esiintyi vuonna 2003 Suomen Madridin-Instituutissa kansanlauluohjelmistolla ja Salamancassa kirkkomusiikkiohjelmalla.

01/2009
 

< Etusivulle